Vi stödjer inte längre, fullt ut, webbläsaren Internet Explorer (version 11 eller tidigare) då detta är en gammal webbläsare som inte längre underhålls av Microsoft och inte fungerar med modernare webbteknik. Därför rekommenderar vi att ni istället använder er av någon av dessa webbläsare: Google Chrome, Mozilla Firefox, Microsoft Edge eller Apple Safari

HSB i debattinlägg om insamling av avfall

07 februari 2017 Efter miljöminister Karolina Skogs förslag om att göra om systemet för insamling av avfall skriver HSB idag i Dagens Samhälle. Magnus Ulaner, miljöchef på HSB Riksförbund, är en av fem branschaktörer som undertecknat artikeln.

Det är i egenskap av medlem i samverkansgruppen MABO, Miljöanpassad Avfallshantering i Boendesektorn, som HSB skriver i Dagens Samhälle.

Enklare källsortering är något som HSB har efterlyst under en lång tid och att Karolina Skog nu säger sig vara beredd att göra om det nuvarande systemet för insamling av avfall är ett steg i helt rätt riktning, anser MABO.

Idag är en av  utmaningarna att två tredjedelar av hushållsavfallet som förbränns egentligen skulle kunna materialåtervinnas och att boende betalar för sorteringen två gånger. En gång då man köper en vara och en gång när förpackningarna hämtas.

– HSB har tagit initiativ till att vi och och de andra bostadsorganisationerna träffar Karolina Skog imorgon onsdag den 8 februari. Vi vill diskutera hur vi kan förenkla källsorteringen av förpackningar och tidningar, samtidigt som det säkerställs att förpackningsproducenterna bär en större del av kostnaden för den insamling som sker i flerbostadshus, säger Magnus Ulaner.

Här kan du läsa hela debattinlägget i Dagens Samhälle.