Vi stödjer inte längre, fullt ut, webbläsaren Internet Explorer (version 11 eller tidigare) då detta är en gammal webbläsare som inte längre underhålls av Microsoft och inte fungerar med modernare webbteknik. Därför rekommenderar vi att ni istället använder er av någon av dessa webbläsare: Google Chrome, Mozilla Firefox, Microsoft Edge eller Apple Safari

Ledande socialdemokrater om framtidens boende

12 april 2017 I helgen har Socialdemokraterna haft kongress i Göteborg. HSB var där för att berätta om hur vi tillsammans kan skapa det goda boendet. Och beskriva HSB Living Lab, ett världsunikt forskningsboende där vi utvecklar nya sätt att bygga och forma framtidens boende. Vi intervjuade även ledande socialdemokrater, som närings- och innovationsminister Mikael Damberg, om detta.

För HSB är det viktigt att inspirera och påverka den politik som ska möta framtidens utmaningar för boendet och bostadsbyggandet. Ett sätt att göra det är att delta på de olika partiernas kongresser, kommundagar och Sverigemöten. Det är ett bra tillfälle för HSB att träffa minstrar och kommunalråd och bland annat diskutera behovet av en ny bostadspolitik, villkoren för bostadsrätten och vikten av ett hållbart samhällsbyggande.

Vi filmade fyra intervjuer med ledande socialdemokrater från kongressen i Göteborg som du kan ta del av nedan:

Johan Löfstrand, bostadpolitisk talesperson

Helene Hellmark Knutsson, forskningsminister

Mikael Damberg, närings- och innovationsminister

Ann-Sofie Hermansson, kommunstyrelsens ordförande Göteborg