I Kista: HSBs stadgar och Kod för brf

20 oktober 2015 HSB Stockholms distrikt Norrort inbjuder förtroendevalda i bostadsrättsföreningarna till information om HSBs normalstadgar samt kod för bostadsrättsföreningar. Mötet hålls i Kista onsdag 11 november.

En omfattande revision gjordes av HSBs stadgar 2011 och har sedan anpassats till förändrad lag och även anpassats till HSB-koden.

Det är bostadsrättsföreningen själv som beslutar om sina stadgar. Många brf har antagit den nya normalstadgan, eventuellt med egna anpassningar. Men många ar kvar gamla, delvis inte realistiska stadgar.

Detta möte är avsett att visa vad de nya stadgarna innehåller och hålls på Kista Träff i Danmarkssalen, Kista torg 7 onsdag 11 november kl 18:30-20:00.

HSB-koden som utarbetats de senaste åren av avsedda att kompletterna stadgarna och därmed stödja styrelsen att styra en öppen och genomlyst bostadsrättsförening, där varje medlem får insyn i verksamheten och möjlighet att påverka. Syftet är en demokratisk förvaltning och att verksamheten är stabil och hållbar.

Läs mer och anmäl dig här.