Vi stödjer inte längre, fullt ut, webbläsaren Internet Explorer (version 11 eller tidigare) då detta är en gammal webbläsare som inte längre underhålls av Microsoft och inte fungerar med modernare webbteknik. Därför rekommenderar vi att ni istället använder er av någon av dessa webbläsare: Google Chrome, Mozilla Firefox, Microsoft Edge eller Apple Safari

Skatteärende avgjort i Kammarrätten idag

03 oktober 2014 HSB Sydost har haft ett skatteärende som idag har avgjorts i Kammarrätten. I morgondagens Smålandsposten och troligtvis på nätupplagan redan ikväll kan ni läsa de frågor reportern ställde och HSB Sydosts svar.

Vad får Kammarrättens beslut för konsekvenser för er?
- Vi har inte erhållit någon dom från Kammarrätten än. Vi har fått den refererad av journalisten och det verkar som Kammarrätten ej har dömt till vår fördel, säger ekonomichef Jonas Carlsson. Vi kan därför idag inte svara fullt ut på vilka konsekvenser domen får för HSB Sydost. Vi reglerade dock omedelbart den skatt som påfördes vårt helägda dotterbolag då Skatteverket ej godkände ett skattemässigt avdrag för koncernbidrag. Här har HSB Sydost redan fullgjort sina förpliktelser fullt ut.

Tänker ni driva ärendet vidare?
- Det är svårt att svara på denna fråga också då vi inte har sett domen. När vi fått den kommer vi tillsammans med våra skattekonsulter analysera den och därefter besluta om vi går vidare och begär prövningstillstånd hos Högsta Förvaltningsdomstolen eller ej, säger Jonas Carlsson.