Vi stödjer inte längre, fullt ut, webbläsaren Internet Explorer (version 11 eller tidigare) då detta är en gammal webbläsare som inte längre underhålls av Microsoft och inte fungerar med modernare webbteknik. Därför rekommenderar vi att ni istället använder er av någon av dessa webbläsare: Google Chrome, Mozilla Firefox, Microsoft Edge eller Apple Safari

VD-byte i HSB Sydost

14 januari 2015 HSB Sydost kommer att byta vd under maj 2015:



"Jag har haft förmånen att vara vd under sex års tid och det har varit ett spännande och roligt uppdrag. Eftersom jag nu i februari fyller 66 år är det dags för mig att dra mig tillbaka och låta en ny kraft ta vid på vd stolen. Jag ser fram mot nya utmaningar i livet när jag nu går in i den s.k. tredje åldern " säger Börje Nilsson.

Styrelsen har beslutat att utse Björn Pettersson till ny vd. Björn arbetar idag som Personalchef i HSB Göta/HSB Sydost HR-center AB. Björn kom till HSB Sydost under 2009 som personalchef och har varit delaktig i den förnyelseprocess av HSB Sydost som nuvarande vd har genomfört för att skapa ett attraktivt modernt och lönsamt kooperativt företag med byggande, boende och förvaltning som affärskoncept.

Styrelsen har avtalat med Börje Nilsson att han kommer att finnas till förfogande inom HSB Sydost som senior rådgivare under hela 2015 för att underlätta för vår nye vd att ta vid.

"Jag är självklart hedrad över förtroendet att få leda och vidareutveckla HSB Sydost. Jag blickar fram emot hårt arbete för att stärka vår position ytterligare, och detta i nära dialog med medarbetare och medlemmar tillika ägare. HSB Sydost är fast beslutsamma att framöver vinna än större marknadsandelar. Vi har alla möjligheter att lyckas." säger Björn Pettersson.

Bytet av vd kommer att ske efter det att HSB Sydost genomfört sin föreningsstämma i maj 2015.

Frågor kan besvaras av styrelsens ordförande Monica Widnemark tfn 070-536 2501